Banner created with MyBannerMaker.com

Οι περαστικοί...!

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Φρούτα σε 282.366 μαθητές δημοτικών σχολείων

Μέχρι τις 10 Ιουνίου θα διαρκέσει το πρόγραμμα διανομής φρούτων σε 1.542 Δημόσια και Ιδιωτικά δημοτικά σχολεία, συνολικά σε 282.366 μαθητές της περιφέρειας Αττικής και της Θεσσαλονίκης, που για πρώτη φορά υλοποιείται στη χώρα μας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
Στόχος του προγράμματος είναι η υιοθέτηση καλών διατροφικών συνηθειών και...
καταναλωτικών προτύπων από την παιδική ηλικία μέσω της αυξημένης κατανάλωσης φρούτων καθώς και η ενίσχυση της οικονομικής θέσης των παραγωγών μας. Τα φρούτα και λαχανικά που αποφασίστηκε να διανεμηθούν μετά από σύσταση ειδικής διατροφικής επιτροπής στην φετινή πιλοτική περίοδο είναι: μήλα, πορτοκάλια, αγγουράκια, ξηρή σταφίδα. Τα πορτοκάλια, μήλα και αγγουράκια είναι προϊόντα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, η δε κορινθιακή σταφίδα είναι Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

Εν τω μεταξύ το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχολιάζοντας σχετικό δημοσίευμα διευκρινίζει πως με βάση τους ελέγχους που έχουν γίνει, όλα τα προϊόντα που διανεμήθηκαν ή θα διανεμηθούν ήταν απολύτως ασφαλή διότι δεν ανιχνεύτηκαν συγκεντρώσεις φυτοπροστατευτικών προϊόντων πάνω από τα Ανώτατα Όρια Υπολειμμάτων (MRL) που έχουν θεσπιστεί με τον κοινοτικό κανονισμό 396/2005.
http://www.on-news.gr/2011/06/282366.html
http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου